Authentieke verbindingen

Bij Houtsolutions houden wij van hout en de vele mogelijkheden waarin dit toepasbaar is. Wij geloven in de kracht van hout. Houtsolutions levert houten constructies in alle soorten en maten voorzien van authentieke verbindingen. Hierdoor ontstaat een zeer solide constructie met een prachtige uitstraling.

Onze CNC houtbewerkingsmachine staat voor zeer nauwkeurige houtbewerking, maar met behoud van de ambachtelijke uitstraling die we ook zeer graag laten terugkomen in onze constructieve eindproducten.

Ambachtelijke houtverbindingen zijn:

  • pen en gat verbinding
  • halfhouts verbinding
  • zwaluwstaartverbinding
  • liplasverbinding/haaklasverbinding
  • doorgaande pen met sleutel verbinding

Houten constructies en bijgebouwen worden door ons in overleg met de opdrachtgever op maat aangeleverd en geplaatst. Hierdoor wordt u geheel ontzorgt. De constructies worden veelal gemaakt van duurzaam Douglas of Eiken hout. Als u zelf graag met hout werkt en constructies bouwt, kunnen wij het hout prefab als bouwpakket aan u aanleveren. Het hout is bewerkt met pen en gat verbindingen en/of zwaluwstaartverbindingen. Met de duidelijke bouwtekening die wordt bijgeleverd is montage door u zelf prima mogelijk.

Houtsoorten

Houtsolutions werkt voornamelijk met duurzaam Douglas en Vurenhout. Beide houtsoorten zijn zeer geschikt en worden veel gebruikt voor terrasoverkappingen, tuinhuisjes, schuren, garages, carports, pergola’s en schuttingen. Uiteraard is het mogelijk bij de maatwerk oplossingen te werken met andere houtsoorten, zoals Siberisch Lariks of Eiken. Geheel naar uw wens. Door onze eigen import van materialen kunnen wij u de beste kwaliteit garanderen voor de beste prijs.

Douglas

Douglas hout is één van de hardste naaldhoutsoorten en afkomstig van de Douglasspar. Douglas hout is zeer geschikt voor binnen- en buitengebruik. Douglas hout heeft een warme uitstraling, mooie structuur en kleur. Douglas hout wordt veel gebruikt voor overkappingen, tuinhuizen, prielen, schuttingen en poorten. Douglas hout kan onbehandeld buiten worden toegepast en vergrijst in de loop van de jaren. Ook kan het prima behandeld worden met een beits.

Vuren

Het vurenhout dat wij gebruiken groeit in de koudere delen van Europa. Hierdoor groeien de bomen langzamer waardoor er fijne groeiringen ontstaan, deze zorgen voor een gelijkmatige en sterke structuur van het vurenhout. Vurenhout wordt gebruikt in de bouw en voornamelijk voor binnen timmerwerk. Onbehandeld kan het vurenhout niet buiten worden gebruikt. Het hout laat zich gemakkelijk verven, beitsen of lakken. Wij gebruiken het vurenhout voor de prefab binnenconstructie van zowel de wanden als de spanten. Hiervoor is vurenhout zeer geschikt.

Siberisch Lariks

De natuurlijke duurzaamheid maken deze houtsoort zeer geschikt voor een groot aantal toepassingen. Siberisch lariks groeit in een zeer koud gebied waardoor de jaarringen dicht bij elkaar liggen. Hierdoor is het hout fijngenerfd en zeer sterk. Siberisch Lariks is van nature niet gevoelig voor houtschimmels, zoals blauwschimmel. Siberisch lariks zal na enige tijd bloot te zijn gesteld aan de weersomstandigheden grijsachtig verkleuren, wat overigens niets verandert aan de levensduur van het hout. Door het hout te behandelen met een (kleurloze) beits blijft de mooie houtskleur behouden.

Eiken

Wellicht de meest bekende Europese houtsoort. Eiken is sterk, redelijk hard en zeer betrouwbaar. Het is bijna niet mogelijk om alle toepassingsmogelijkheden van Eiken weer te geven. In vrijwel iedere industrie en vrijwel overal is het hout toe te passen, zowel voor constructiehout, op scheepswerven, bij bruggenbouw, als in de chemische industrie, de meubel- en speelgoedindustrie. Een eigenschap van Eiken is dat het scheurt na verloop van jaren. Constructief geeft dit geen problemen, het geeft het Eiken juist dat authentieke karakter.